حادثه خیس شدن گوشی با آب
از آنجایی که امروزه ما گوشی مبایل خود را در همه جا و در هر حالتی همراه خود داریم، بسیار پیش میآید که تلفن همراه ما دچار حادثه شود. البته که خیس شدن گوشی با آب از این حوادث مستثنی نیست. یکی از بدترین اتفاقاتی که ممکن است برای گوشی بیوفتد آسیب پنهان براثر رطوبت است.
حتما برای شما نیز پیش آماده که کنار دریا، رودخانه و استخر بودهاید. حتی ممکن است در منزل و یا مهمانی با یه حواس پرتی ساده آب بر روی گوشی شما ریخته باشد و خیلی از اینگونه موارد، درست است که این اتفاق واقعا ناراحت کننده میباشد اما نگران نباشید در این مقاله من به شما راه حل ماجهه با این مشکل را خواهم گفت پس با دقت کامل این مطلب را مطالعه کنید.
اولین اقدام بعد از خیس شدن گوشی
اولین و مهمترین کاری که لازم است انجام دهید خاموش کردن گوشی خود است، همچنین از زدن آن به شارژ خودداری کنید، کارت حافظه و سیمکارت آن را خارج کنید و در صورت امکان باتری گوشی خود را نیز در بیاورید.
خشک کردن گوشی ممنوع
زمانی که گوشی موبایل شما دچار آب خوردگی میشود، در واقع بدترین حالتی است که برای یه گوشی میتواند پیش آید. چرا که تمام قسمتهای سختافزاری گوشی را در بر میگیرد آسیبهای بسیار جدی و گاهی جبران ناپیذیری به موبایل شما وارد میکند.
فاجعه بعد از آب خوردگی گوشی این است که افراد تصمیم به خشک کردن گوشی خود میگیرند که برای این کار از روش های زیر استفاده میکنند.
اقدامات اشتباه نسبت به گوشی آب خورده
- خشک کردن گوشی به وسیله باد سشوار
- نگه داشتن گوشی در آفتاب برای خشک شدن آب داخل آن
- گذاشتن موبایل در برنج
- تخلیه آب داخل گوشی
- کنار گذاشتن مبایل به صورت خاموش تا خشک شدن کامل
در حقیقت این اقدامات ناگوارترین کاری است که میتوان نسبت به گوشی خود انجام دهید. چون بدترین اتفاق بعد از آب خوردن گوشی این است که آن را خشک کنید، این کار باعث میشه تمام رطوبتی که وارد بخشهای مختلف داخلی گوشی و سختافزار آن شده برچیده شود و تمامی اتصالات ( آی سی ها، بردها و بخشهای اتصال سوکت) که در داخل گوشی هستند بعد از خشک شدن آب داخل گوشی دچار سولفات زدگی شود.
سولفات زدگی و رسوبات بعد از خشک کردن و تمیز کردن غیر اصولی گوشی باعث از بین رفتن برد میشود. نکته مهم این موضوع این است که، خود آب باعث خرابی گوشی شما نمیشود بلکه خشکی و رسوبات به جا مانده از آب به مرور زمان طی دو الی سه ماه بعد و به تدریج یا در زمانی کوتاه زیر یک ماه موبایل شما را دچار آسیبی کند که دیگر قادر به تعمیر آن نباشید.
احتمالا با خود فکر کنید من کاملا گوشی خود را خشک کنم دچار آسیب نمیشود اما این باور کاملا اشتباه است چون تلفن همراه شما شامل بخش هایی است که دقیقا بعد از خشک شدن دچار مشکل میشوند.
بهترین و مهمترین راهکار برای حل مشکل گوشی خیس شده
بلافاصله بعد از خیس شدن گوشی آن را خاموش کنید و از اتصال آن به شارژ و خشک کردن آن پرهیز کنید و آن را به مراکز تخصصی تعمیر موبایل همچون مرکز معتبر تعمیرات تخصصی اصفهان تل با سابقه طولانی در زمینه تعمیرات و خدمات زیر نظر افراد متخصص ببرید.
اگر در همان لحظه دسترسی به مرکز تعمیرات ندارید موبایل خود را در جای که رطوبت آن از بین نرود نگه دارید تا بتوانید در اسرع وقت آن را به اولین مرکز تعمیرات گوشی موبایل برسانید دلیل این اقدام این است که تعمیر گوشی آب خورده در حالتی که رطوبت درون آن وجود دارد بسیارراحتتر میباشد و آسیبهای وارد شده به سختافزار گوشی شما خیلی خیلی کمتر از زمانی است که شما به اشتباه اقدام به خشک کردن آب داخل گوشی خود بکنید.
لازم به ذکر است که گوشی یا تمام لازم الکتریمی که دارای برد داخلی هستند اگر دچارآب خوردگی شدند ابتدا آن را خاموش نگه داشته و بعد بدون خشک کردن، آن دستگاه را با همان رطوبت به اولین مرکز تعمیرات برسانید.
رسوب زدگی چگونه گوشی را دچار آسیب میکند؟
وقتی رسوبزدگی ناشی از آب خوردگی و خشک شدن گوشی ماندگار شود IC و بخشهای سخت افزار گوشی را دچار مشکل میکند ولی به قسمت های خاصی از گوشی شما آسیب بیشتر و سریع تر وارد میشود.
این بخشها شامل LCD گوشی و بخش لایت تصویر گوشی هستند که خطر آسیب آنها بیشتر است، همچنین به قسمت شارژ گوشی خیلی آسیب وارد میشود. در واقع قسمتهایی که برق مستقیم به آنها متصل میشود همچون دکمه پاور گوشی که ممکن است کانکتورهای آن و یا خود کلید پاور به صورت کامل را از بین ببرد.
مخصوصا امروزه که گوشیهای موجود در بازار کشور شامل خدمات کمپانی اصلی خود نمیشود و ممکن است شما یکسری از قطعات مورد نیاز خود را به راحتی پیدا نکنید و یا آن کیفیت لازم را نداشته باشد و دلیل آن هم این که خود شرکتهای اصلی تولید گوشیهای موبایل خدماتی را به کشور ایران ارائه نمیدهند و تعمیر رسوب زدگی باعث پرداخت هزینههای بسیار زیادی برای شما شود و یا اصلا قابل تعمیر نباشد.